Geplaatst op: 20 mei 2022

Succesvolle theatervoorstellingen over gezondheid: ruim 1.000 bezoekers

Proscoop organiseerde acht theatervoorstellingen over Positieve Gezondheid in ons werkgebied. Ruim 1.000 mensen hebben de voorstelling bezocht en waren enthousiast. De voorstelling was gericht op professionals in zorg en welzijn, ambtenaren en inwoners. Zij zijn meegenomen in de wereld van Positieve Gezondheid. In april en mei 2022 werden de voorstellingen opgevoerd in Zwolle, Arnhem, Hoogeveen, Hardenberg, Lelystad, Deventer, Doetinchem en Zutphen.

De voorstelling vertelde wat er verandert wanneer we echt denken vanuit gezondheid in plaats van ziekte. De focus in de gezondheidszorg is aan het verschuiven van ‘ziekte en zorg’ naar ‘gezondheid en gedrag’. Maar hoe werkt dit in de praktijk? Door verschillende scenes werd dit op een ludieke en herkenbare wijze zichtbaar. Op een interactieve manier verbond de ‘verteller’ het verhaal aan elkaar. Juist die herkenbaarheid maakte de voorstelling toegankelijk. De scenes waren herkenbaar op het werk maar ook in ieders privéleven. De rode draad was inspireren, het samen doen en lachen!

 

 

 

Enkele reacties van onze bezoekers:

We gaan elke ochtend starten met het dansje in onze huisartsenpraktijk!

Wat een geweldige avond was het! Tranen gelachen! Naast zoveel dingen die er voor ons werk “moeten” was dit een mooie avond om te “ontmoeten”

‘Ik was niet bekend met Positieve Gezondheid, maar door de scenes leerde ik het gedachtengoed al gauw kennen. Een toegankelijke manier om kennis te delen’

Afsluiting campagne ‘Gezondheid werkt’

De voorstelling is de afsluiting van de campagne ‘Gezondheid werkt’. Een campagne die door het delen van verhalen inspireert. Deze insteek had de theatervoorstelling ook, inspireren én verbinden. Na twee jaar (Covid-19) was het weer tijd om elkaar te ontmoeten. Juist in de regio, daarom voerden we voorstelling op in de regionale theaters. Na afloop zagen we ook dat mensen elkaar opzochten en in gesprek gingen. Juist deze verbinding is, om samen te werken vanuit Positieve Gezondheid, zo waardevol.

 

Blijven inspireren

Een gezonde samenleving maken we samen. We zien steeds meer organisaties die werken met Positieve Gezondheid. Maar we zijn er nog niet. We hebben met elkaar nog wat wissels te nemen. Daarom blijven we inspireren en verbinden. Dit doen we door het delen van onze kennis, ervaringen en goede voorbeelden. Want als we nu investeren in gezondheid en gedrag (en ook mens en maatschappij), draagt dit op termijn bij aan minder kosten voor ziekte en zorg. Daardoor blijft ons zorgstelsel toekomstbestendig.

Meer weten?
Wilt u meer weten over onze projecten? Wilt u weten wat wij in uw regio doen? Of bent u geïnteresseerd in de voorstelling? Neem dan contact op of benader onze adviseurs.

 

Gerelateerde items

Praat jij mee over de zorg in jouw regio?

De zorg voor jong en oud in Nederland gaat veranderen. Ook in de regio rondom Zwolle word... Lees meer

Slimme Zorg Estafette 2023: ‘Werken aan de gezondste regio Achterhoek, doe je samen’

Wat gebeurt er als je als regio samenwerkt, niet alleen binnen de zorg, maar ook met welz... Lees meer

Infographic resultaten Welzijn op Recept in de Achterhoek

Welzijn op Recept: meer kleur in het leven van inwoners

Welzijn op Recept wor... Lees meer