Geplaatst op: 3 maart 2022

Proscoop organiseert theatervoorstelling over gezondheid (april/mei 2022)

Proscoop ontwikkelde samen met Theater A La Carte een theatervoorstelling over gezondheid.  De voorstelling is de afsluiting van onze campagne ‘Gezondheid werkt’.  Een campagne die inspireert met verhalen over gezondheid. De theatervoorstelling is een heerlijk avondje uit voor professionals in zorg en welzijn, ambtenaren én inwoners uit de regio. De voorstelling wordt opgevoerd op 21 en 22 april, 10, 11, 12, 17, 18, 19 mei 2022 op acht locaties in ons werkgebied.

Over de theatervoorstelling
De voorstelling vertelt op een ludieke en inspirerende wijze wat er verandert voor professionals in zorg en welzijn, ambtenaren én inwoners wanneer we echt denken vanuit gezondheid in plaats van ziekte. Een voorstelling die inspireert en ontroert maar vooral laat zien waar gezondheid nu echt om draait. En natuurlijk mag er ook gelachen worden. Want we weten allemaal: lachen is gezond!

Inspireren
De insteek van de theatervoorstelling is om te inspireren. Na twee jaar (Covid-19) is het weer tijd om elkaar te ontmoeten. Juist in de regio, daarom voeren we voorstelling op in de regionale theaters. De focus in de gezondheidszorg is aan het verschuiven van ‘ziekte en zorg’ naar ‘gezondheid en gedrag’. Maar hoe werkt dit in de praktijk? We hebben hierin met elkaar nog wel een aantal wissels te nemen. De theatervoorstelling laat deze verschuiving op een inspirerende manier zien. Deze voorstelling hebben we dan ook samen met professionals in zorg en welzijn én inwoners gemaakt.

Arie Jongejan, directeur: ‘Ik ben er trots op dat we als Proscoop met een brede blik op gezondheid én samen met onze partners volop inzetten op gezondheid. Dat laten onze adviseurs zien en laten we ook de komende maanden zien op onze website, in onze blogs en onze socials, want: gezondheid werkt! Wilt u ook geïnspireerd worden? Kom dan naar de theatervoorstelling bij u in de regio.’

Komt u ook?
De voorstelling is gratis en wordt in meerdere plaatsen opgevoerd, u kunt zich als relatie van Proscoop aanmelden via:

 

 Vragen? mail deze naar scholingsbureau@proscoop.nl

Gerelateerde items

Praat jij mee over de zorg in jouw regio?

De zorg voor jong en oud in Nederland gaat veranderen. Ook in de regio rondom Zwolle word... Lees meer

Slimme Zorg Estafette 2023: ‘Werken aan de gezondste regio Achterhoek, doe je samen’

Wat gebeurt er als je als regio samenwerkt, niet alleen binnen de zorg, maar ook met welz... Lees meer

Infographic resultaten Welzijn op Recept in de Achterhoek

Welzijn op Recept: meer kleur in het leven van inwoners

Welzijn op Recept wor... Lees meer