Geplaatst op: 7 maart 2019

Verhalenbundel SOLK overhandigd aan commissie VWS

In vervolg op het SOLK congres van 12 februari werd Proscoop op 5 maart in Den Haag uitgenodigd om de verhalenbundel aan te bieden aan de vaste commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De verhalenbundel werd overhandigd door ex-SOLK patiënt Petulia van Tiggelen aan Judith Tielen, Tweede Kamer lid voor de VVD. Bij de overhandiging waren o.a. Arno Rutte (VVD) en Corinne Ellemeet (GroenLinks) aanwezig. De petitie werd namens Proscoop aangeboden door Petulia van Tiggelen en Saskia de Bruin (ex-SOLK patiënten), Marten Klaver (voormalig neuroloog), Christine Deurman (medisch adviseur), Carla Grijzen en Roeline Hubertse (adviseurs Proscoop) en Arie Jongejan (directeur bestuurder Proscoop).

Onder de aandacht

Adviseur Roeline Hubertse vertelt de commissie meer over SOLK problematiek in Nederland.
“Het thema SOLK brengt velen op de been. Zorgprofessionals uiteraard, maar ook professionals vanuit welzijn/sociaal domein en als het over kinderen gaat bijvoorbeeld ook de jeugd gezondheidszorg en onderwijs professionals. We kunnen wel stellen dat SOLK daarmee niet alleen een gezondheidszorg probleem is, maar een breed maatschappelijk vraagstuk. Dat er veel kosten mee gepaard gaan, mag helder zijn.”

Brochure SOLK

Naast de verhalenbundel werd ook de brochure SOLK aangeboden. In de brochure zijn verschillende zorgprofessionals aan het woord en vertellen zij meer over hun kijk op SOLK, de preventie en de aanpak. Proscoop zet zich in om SOLK meer onder de aandacht te brengen en organiseert diverse projecten op het gebied van SOLK.

De brochure SOLK is nu ook online beschikbaar. Klik hieronder om de brochure te lezen.

Gerelateerde items

Update Netwerk ALK en jeugd Apeldoorn e.o.  

Verbetering van de kwaliteit van zorg aan patiënten met ALK-problematiek in de re... Lees meer

Gezonde jeugd Apeldoorn, vroege signalering van aanhoudende klachten

Op 10 november 2021 organiseerde het netwerk SOLK en Jeugd Apeldoorn een webinar ‘Je gaat... Lees meer

Terugkijken: Praktijkmiddag voor professionals over SOLK bij jongeren

Op 23 november organiseerde Proscoop samen met de partners van Lees meer