Geplaatst op: 17 december 2020

Webinar SOLK ‘Zorg voor patiënten met SOLK kan beter, maar hoe werkt het?’

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 15% van alle consulten bij de huisarts en tot 66% bij medisch specialisten SOLK problematiek betreft. Het gaat om mensen met (langdurige) lichamelijke klachten waarvoor geen somatische aandoening wordt gevonden die de klacht voldoende verklaart. Veel zorgverleners vinden de zorg voor patiënten met SOLK lastig en uitdagend. Proscoop organiseerde op 15 december een webinar over de zorg voor patiënten met SOLK. Het webinar werd goed bekeken: bijna 300 kijkers volgden de livestream.

Aan het woord zijn ervaringsdeskundige Cindy Heen, Juul Houwen (huisarts en promovendus afd. eerstelijnsgeneeskunde Radboudumc) en René Oosterwijk (pijnrevalidatiearts CIR revalidatie).

Heeft u het webinar gemist? Bekijk het webinar dan hier terug.

Proscoop en SOLK

Als Proscoop zetten we ons in om SOLK voor het voetlicht te brengen en ondersteunen we tal van projecten op het gebied van SOLK. We zijn betrokken bij regionale samenwerkingsverbanden en organiseren diverse bijeenkomsten. Dat doen we niet alleen. Op allerlei plekken zetten professionals zich met hart en ziel in om de problematiek rond SOLK op de kaart te krijgen en waar mogelijk op te lossen.

Meer informatie

Gerelateerde items

Samenwerkingsverband Achterhoek monitort gezondheid met data-infrastructuur

De Vereniging Digitalisering Zorg Achterhoek en het samenwerkingsverband Lees meer

Positieve Gezondheid via de digitale snelweg

Ben je vanuit jouw organisatie bezig met Positieve Gezondheid? Ben je benieuwd hoe je dit... Lees meer

Jaarbericht Proscoop 2022

Het Proscoop jaarbericht 2022 is verschenen. Dit jaar stond in het teken van onze opgave om de sa... Lees meer