Geplaatst op: 17 december 2020

Webinar SOLK ‘Zorg voor patiënten met SOLK kan beter, maar hoe werkt het?’

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 15% van alle consulten bij de huisarts en tot 66% bij medisch specialisten SOLK problematiek betreft. Het gaat om mensen met (langdurige) lichamelijke klachten waarvoor geen somatische aandoening wordt gevonden die de klacht voldoende verklaart. Veel zorgverleners vinden de zorg voor patiënten met SOLK lastig en uitdagend. Proscoop organiseerde op 15 december een webinar over de zorg voor patiënten met SOLK. Het webinar werd goed bekeken: bijna 300 kijkers volgden de livestream.

Aan het woord zijn ervaringsdeskundige Cindy Heen, Juul Houwen (huisarts en promovendus afd. eerstelijnsgeneeskunde Radboudumc) en René Oosterwijk (pijnrevalidatiearts CIR revalidatie).

Heeft u het webinar gemist? Bekijk het webinar dan hier terug.

Proscoop en SOLK

Als Proscoop zetten we ons in om SOLK voor het voetlicht te brengen en ondersteunen we tal van projecten op het gebied van SOLK. We zijn betrokken bij regionale samenwerkingsverbanden en organiseren diverse bijeenkomsten. Dat doen we niet alleen. Op allerlei plekken zetten professionals zich met hart en ziel in om de problematiek rond SOLK op de kaart te krijgen en waar mogelijk op te lossen.

Meer informatie

Gerelateerde items

Subsidie Gecombineerde Leefstijlinterventies aanvragen tot 23 februari 2021

Wilt u aan de slag met een van de vier erkende Gecombineerde Leefstijlinterventies (GLI)?... Lees meer

Gezamenlijk gezondheid verbeteren in de Achterhoek: ‘8RHK Gezond’ afgetrapt

De Achterhoek start als eerste regio met het Kavelmodel van HealthKIC om te werken aan Lees meer