Geplaatst op: 9 februari 2023

Weg met de Wachtlijst in de regio Apeldoorn-Zutphen: de toekomst is nu!

Organisaties die betrokken zijn bij Weg met de Wachtlijst in de regio Apeldoorn-Zutphen ontmoetten elkaar op 30 januari bij de bijeenkomst De Toekomst. Om kennis en ervaringen uit te wisselen, de plannen voor 2023 te delen en zich te laten inspireren door GEM (ecosysteem mentale gezondheid). 

De toekomst is nu! En samenwerking is daarbij de rode draad. Om zo samen de wachtlijsten terug te dringen, te kijken hoe de (mentale) gezondheid in de regio verbeterd kan worden én te zorgen dat mensen de juiste ondersteuning krijgen vanuit zorg en welzijn. 

Voor 2023 zijn zes speerpunten benoemd, waaronder de inzet op snellere uitstroom uit GGZ, meer mensen ondersteunen vanuit het sociaal domein, herstelcentra en voorliggende voorzieningen en het opzetten van een verwijsorganisatie.  

Kees Goudzwaard, manager Ambulant Apeldoorn van GGNet, deelde de resultaten van de transfertafel.

Samenwerken in de regio

In de regio zijn 25 organisaties betrokken bij Weg met de wachtlijst: de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen. Daarnaast doen mee: Huisartsen Organisatie Oost-Gelderland (HOOG), HSK Groep, Humanitas DMH, Emendaire, IrisZorg, Ixta Noa, Korak, Leger des Heils, Molemann Mental Health, Psyzorggroep Overgelder, Riwis Zorg en Welzijn, Tactus verslavingszorg, Zilveren Kruis Zorgverzekeringen, Perspectief Zutphen, Stimenz, PsyQ en Proscoop.

 

 

Gerelateerde items

Samenwerkingsverband Achterhoek monitort gezondheid met data-infrastructuur

De Vereniging Digitalisering Zorg Achterhoek en het samenwerkingsverband Lees meer

Positieve Gezondheid via de digitale snelweg

Ben je vanuit jouw organisatie bezig met Positieve Gezondheid? Ben je benieuwd hoe je dit... Lees meer

Jaarbericht Proscoop 2022

Het Proscoop jaarbericht 2022 is verschenen. Dit jaar stond in het teken van onze opgave om de sa... Lees meer