Ondervoeding bij ouderen

Ondervoeding is onder (thuiswonende) ouderen een veelvoorkomend probleem met grote gevolgen voor hun gezondheid en kwaliteit van leven. Om dit probleem aan te pakken, hebben verschillende organisaties en disciplines in de regio Zwolle de handen ineen geslagen. Het doel: ondervoeding bij ouderen beter en tijdig signaleren zodat eerder een behandeling kan worden ingezet.

In het project met de naam ‘Preventie ondervoeding kwetsbare ouderen regio Zwolle’ hebben de projectgroep en klankbordgroep een aantal handige documenten ontwikkeld voor zorgprofessionals. Het zorgpad ondervoeding, de factsheet en de signaleringskaart zijn hieronder te downloaden.
Wilt u voor uw organisatie factsheets of signaleringskaarten bestellen? Neem dan contact met Proscoop op. Vermeld in uw e-mail uw organisatie, adresgegevens en het aantal dat u zou willen ontvangen.

De signaleringskaart en het zorgpad regio Zwolle zijn gebaseerd op de signaleringskaart en het zorgpad ondervoeding kwetsbare ouderen Apeldoorn, die ontwikkeld zijn door de Regiegroep Ondervoeding kwetsbare ouderen Apeldoorn.

Gerelateerde items

Week tegen ondervoeding van 7 t/m 11 november

In de week van 7 t/m 11 november is het Lees meer

Welzijn op Recept in beeld: videoserie om te delen

In 2020 is een start gemaakt met Welzijn op Recept in de Achterhoek en inmiddels zijn all... Lees meer

‘Integraal Zorgakkoord: Samenwerken in de regio voor passende zorg’

'Om passende zorg te kunnen bieden, moeten we samenwerken in de Lees meer