Ondervoeding bij ouderen

Ondervoeding is onder (thuiswonende) ouderen een veelvoorkomend probleem met grote gevolgen voor hun gezondheid en kwaliteit van leven. Om dit probleem aan te pakken, hebben verschillende organisaties en disciplines in de regio Zwolle de handen ineen geslagen. Het doel: ondervoeding bij ouderen beter en tijdig signaleren zodat eerder een behandeling kan worden ingezet.

In het project met de naam ‘Preventie ondervoeding kwetsbare ouderen regio Zwolle’ hebben de projectgroep en klankbordgroep een aantal handige documenten ontwikkeld voor zorgprofessionals. Het zorgpad ondervoeding, de factsheet en de signaleringskaart zijn hieronder te downloaden.
Wilt u voor uw organisatie factsheets of signaleringskaarten bestellen? Neem dan contact met Proscoop op. Vermeld in uw e-mail uw organisatie, adresgegevens en het aantal dat u zou willen ontvangen.

De signaleringskaart en het zorgpad regio Zwolle zijn gebaseerd op de signaleringskaart en het zorgpad ondervoeding kwetsbare ouderen Apeldoorn, die ontwikkeld zijn door de Regiegroep Ondervoeding kwetsbare ouderen Apeldoorn.

Gerelateerde items

Gecombineerde leefstijlinterventies: andere kijk op gezondheid in de Achterhoek

We zijn ons steeds meer bewust hoe belangrijk een gezonde leefstijl is. Goed eten, goed b... Lees meer

Goed gevoed: Project ondervoeding bij ouderen Zwolle

Ondervoeding is onder (thuiswonende) ouderen een veelvoorkomend probleem met grote gevolg... Lees meer

Gezamenlijk gezondheid verbeteren in de Achterhoek: ‘8RHK Gezond’ afgetrapt

De Achterhoek start als eerste regio met het Kavelmodel van HealthKIC om te werken aan Lees meer