Geplaatst op: 17 mei 2021

Elma van Dongen

Adviseur

Be the change you wish to see in the world – Gandhi

Actief bijdragen aan verandering door het stimuleren van samenhang en samenwerking in de zorg zodat die aansluit bij de leefwereld van inwoners, daar word ik blij van! Tijdens mijn studie HBO-Verpleegkunde leerde ik uitgaan van een holistisch mensbeeld. Eenmaal afgestudeerd bleek het werkveld nog vooral biomedisch georiënteerd. De studie Algemene Sociale Wetenschappen met de master ‘Cultuur, zorg en welzijn’ zorgde voor de brede blik op zorg en gezondheid waar ik naar op zoek was. Als adviseur en projectleider heb ik veel ervaring in het sociaal domein en in de samenwerking tussen welzijn en zorg op verschillende niveaus.
Ik werk vanuit een waarderende aanpak met oog voor persoonlijke ervaringen en bewezen successen. Verbinden vanuit kansen, talenten en een gemeenschappelijke taal brengt nieuwe perspectieven en dat draagt bij aan échte verandering is mijn overtuiging.

Mijn drijfveer is inwoners, professionals en organisaties mee laten bewegen met maatschappelijke ontwikkelingen, opdat iedereen zelf een bijdrage kan leveren aan gezondheid en een verbonden en gezonde omgeving.
Bij Proscoop doe ik dat graag samen met mijn netwerk vanuit de zorg, gemeenten, het sociaal domein, kenniscentra, onderwijs en inwoners. Waarbij ik belang hecht aan het verbinden van kennis en ervaring. Dat doe ik met aandacht voor het doel en rust en plezier in het proces. Naast resultaten deel ik ook graag mooie verhalen.

werkdagen: ma | di | wo | do