Geplaatst op: 22 november 2022

Esmay Vos

Adviseur

Progress has little to do with speed but much to do with direction

Mijn jarenlange ervaring als zorgverlener heeft mij gemotiveerd om aan de slag te gaan met (domein overstijgend) samenwerken. Als fysiotherapeut merkte ik dat samenwerking zowel de cliënt als mijzelf goed deed. Mijn cliënt omdat het onderliggende probleem vaak niet (alleen) binnen mijn behandeldomein viel en samenwerking met andere disciplines vaak tot een veel beter resultaat leidde. Mijzelf omdat de dynamiek van samenwerken en het betere behandelresultaat mij meer werkvreugde opleverde.

Bij mij kwam hierdoor het besef dat het in de behandelkamer vooral ging over fysieke klachten en beperkingen. Voor een gesprek over zingeving en participatie in de maatschappij, over wat iemand wél kan, was naar mijn idee te weinig ruimte. Het concept Positieve Gezondheid spreekt mij dan ook enorm aan. Ik ben er van overtuigd dat dit een grote verandering teweeg kan brengen in hoe wij als maatschappij in de toekomst ziekte en gezondheid ervaren.

Ik vind het belangrijk dat projecten aansluiten bij de wensen van zowel burgers als zorgverleners. Ook al heeft elke partij net iets andere wensen en belangen, ik ben ervan overtuigd dat er altijd overeenkomsten zijn. Wanneer je deze helder hebt, kunnen alle partijen voor de volle 100% voor het gezamenlijke doel kan gaan. Als adviseur werk ik in de regio’s Apeldoorn, Zutphen en Achterhoek met veel enthousiasme hieraan mee.

Werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag