Geplaatst op: 25 november 2019

Janiek Hanken

Adviseur

‘You may say I’m a dreamer, but I’m not the only one’

In de zorgsector staan we voor een grote opgave. Er komen steeds meer chronisch zieken, steeds meer ouderen en de bevolking heeft steeds meer – en grotere – verwachtingen rondom zorg. Hoe gaan we hier mee om en hoe blijven we kwalitatief goede zorg leveren, die ook nog financieel haalbaar is? Vanuit mijn verpleegkundige achtergrond merk ik dat deze vragen mij bezig houden. Ik zie dat de beslissingen die hierbij komen kijken, grote druk leggen op de werkzaamheden van zorgverleners. Hier wil ik iets mee doen, want ik merk ook dat deze druk de passie die zorgverleners hebben voor hun beroep in de weg kan staan.

Ik wil mijn steentje bijdragen om de druk bij de zorgverlener te verminderen. Dat kan ik doen door de juiste mensen met elkaar in contact te brengen, te leren van elkaar, goed te luisteren naar elkaar en keuzes te onderbouwen met data. Met als resultaat dat de zorgvrager de liefdevolle zorg ontvangt die hij/zij verdient.

Dit streven kan niet van de een op de andere dag gerealiseerd worden. Maar hierin sta je (als zorgprofessional) niet alleen, want met de juiste mensen om je heen kunnen er stappen gezet worden.
Ik zie het als een mooie uitdaging om dit proces te begeleiden en zo de samenwerking in de gezondheidszorg te optimaliseren en ieders kwaliteiten op de juiste manier te benutten.
Zoals John Lennon al eens schreef/zong: ‘You may say I’m a dreamer, but I’m not the only one’.

Werkdagen: ma | di | wo | do