Geplaatst op: 15 december 2022

Janneke Remmelts

Adviseur

Als iedereen hetzelfde denkt, denkt er niemand

Walter Lippman 

Ruim 20 jaar geleden ben ik zelf gedurende een langere periode patiënt geweest. Hierdoor ontdekte ik in de praktijk dat er in de zorg veel samengewerkt moet worden en dat de juiste samenwerking tussen de verschillende schakels essentieel is.

Mensen krijgen in Nederland meer de kans zelf regisseur van de eigen zorg te zijn. Vaker de juiste zorg op de juiste plaats te ontvangen en een betere gezondheid te ervaren. Tegelijkertijd staat dit zorgmodel steeds verder onder druk; kosten worden hoger en personeel schaarser.

Om het zorgmodel toekomst bestendigheid te houden wordt het belangrijker te kijken naar hoe we met elkaar gezond blijven. Hoe we ziekte kunnen voorkomen of er beter mee om kunnen gaan. Thema’s zoals armoede en eenzaamheid hebben echter een grote impact op de ontwikkeling van gezondheid. Wat uiteindelijk weer impact heeft op ziektes en de levensverwachting die iemand heeft.

Als adviseur van Proscoop adviseer ik in projecten en programma’s op het gebied van samenwerking, doelmatigheid en kwaliteit. Het is mijn kracht de perspectieven van alle betrokken partijen bij elkaar te brengen. Samen komen we immers tot de beste voorbeelden van gezondheid en zorg dichtbij.

Werkdagen: maandag t/m donderdag