Geplaatst op: 2 februari 2022

Jeanette Lezwijn

Manager Innovatie & Kwaliteit

‘Gezondheid is daar waar mensen zijn’

Gezondheid is daar waar mensen wonen, werken, leren, spelen, dansen, sporten, liefhebben, ziek zijn, etc. Kortom, daar waar mensen zijn. Gezondheid is complex. En de aanpak om gezondheid te bevorderen ook. Juist omdat gezondheid voor iedereen een verschillende betekenis kan hebben. Gezondheid heeft daarom haar plaats in verschillende beleidsterreinen.

Ik vind ‘gezondheid’ een interessant en fascinerend concept. De afgelopen jaren heeft er een verschuiving plaats gevonden van hoe men naar ‘gezondheid’ kijkt. Van ZZ (ziekte en zorg) naar GG (gezondheid en gedrag) naar MM (mens en maatschappij). Maar ook in beleid zijn grote verschuivingen geweest (transitie 2015), waardoor het noodzakelijk is om de schotten van je eigen taken en verantwoordelijkheden te doorbreken om verbinding te zoeken met andere, wellicht nog onbekende, stakeholders.

Vanuit mijn rol als manager bij Proscoop verbind en faciliteer ik de adviseurs om onafhankelijk, flexibel en gedegen om samen met andere stakeholders (inclusief burgers) aan het werk te gaan in de regio’s met het concept ‘gezondheid’.

Werkdagen: maandag | dinsdag | donderdag | vrijdag

LinkedInprofiel