Geplaatst op: 22 september 2021

Marc Loffeld

Adviseur

‘Niets zo persoonlijk als gezondheid(szorg)’

De gezondheidszorg is voor mij een fascinerend werkveld. Bij het ontvangen van zorg wil je graag als mens centraal staan en ook de meeste zorgprofessionals willen dat graag. De bestuurlijke complexiteit van ons zorgstelsel zit jammer genoeg vaak in de weg. Gelukkig laat de praktijk zien dat met een betere samenwerking tussen zorgverleners veel bereikt kan worden: Een betere ervaren kwaliteit van zorg, lagere kosten en betere gezondheidsuitkomsten. Ik vind het prachtig om als adviseur vanuit een maatschappelijke opdracht deze samenwerking te bevorderen.

Met een achtergrond in bewegingswetenschappen en psychologie heb ik een ruime ervaring in preventie en gezondheidsbevordering. Ik houd van een goed gesprek over de persoonlijke betekenis van gezondheid, de analyse van complexe vraagstukken en interdisciplinaire samenwerking. Ik werk graag vanuit een coachende of onderzoekende rol en probeer een vraagstuk op te lossen door deze te ontleden tot de essentie. Ik geloof dan ook dat de kracht van een oplossing vaak zit in de eenvoud ervan.

Binnen Proscoop ben ik betrokken bij uiteenlopende onderwerpen zoals netwerkvorming in de oncologiezorg, toegepast onderzoek naar de inzet van digitale technologie in het zorgproces en het bevorderen van het gebruik ervan. Daarnaast heb ik een bijzondere interesse voor positieve gezondheid, leefstijl en de werkcontext van werknemers in de gezondheidszorg.

werkdagen: ma / di / wo.ochtend / do / vrij.ochtend