Geplaatst op: 13 april 2023

Sonja Basemans

Adviseur

Alles zelf doen is optellen, samenwerken is vermenigvuldigen.

Enthousiast, positief en gedreven. Deze drie woorden motiveren mij om dagelijks de schouders eronder te zetten. Veranderen begint bij jezelf. Soms zet je grote stappen voorwaarts, maar vaker gaat het voetje voor voetje. Juist met zo’n kleine stap zet je dingen in beweging.

Ik geloof in de kracht van samen: 1+1=3. Samen kom je daadwerkelijk ergens en zet je een positieve verandering in gang. Zulke veranderingen binnen de gezondheidszorg zijn hard nodig om de zorg voor alle burgers bereikbaar en betaalbaar te houden. Samen maken wij de positief gezonde beweging van ziekte en zorg (zz) naar gezondheid en gedrag (gg).

Mijn vorige baan heeft veel raakvlakken met mijn huidige adviseursfunctie. Als beleidsmedewerker en projectleider bij Tactus Verslavingszorg vertaalde ik het landelijk beleid naar de werkvloer. Ik genoot ervan om op het snijvlak van beleid en praktijk bezig te zijn. Dit wil ik bij Proscoop graag voortzetten, door niet óver de doelgroep te praten maar mét.

Samen met mijn Proscoop-collega’s heb ik veel kennis en vaardigheden in huis. Iedereen heeft zijn of haar eigen (zorg)achtergrond. Dit is enorm waardevol om aan de slag te gaan. Domeinoverstijgend samenwerken in de regio, expertise bundelen en de stap maken naar nog meer positieve gezondheid in de praktijk. Dit alles met de burger als uitgangspunt. Dat is waar ik het allemaal voor doe!

Werkdagen: even weken: (alle dagen), oneven weken: ma/di/do tot 14:30 uur, wo en vr tot 13:00 uur