Geplaatst op: 22 oktober 2021

Regionale beweging Positief Gezond IJsselland

In de regio IJsselland zijn verschillende partijen bezig met Positieve Gezondheid. Deze brede manier van kijken zet gezondheid centraal in plaats van ziekte. De partijen willen graag van elkaar leren, elkaar stimuleren, samenwerken en ondersteunen. In de eerste helft van 2021 organiseerden Provincie Overijssel en GGD IJsselland drie werksessies. De partijen uit de regio onderzochten samen de meerwaarde van een regionale beweging Positieve Gezondheid en hoe deze in gang kan worden gezet. Ze werden daarbij geholpen door het Institute of Positive Health (IPH), Anders Gezond en Alles is Gezondheid. Deze maand presenteren zij het verslag van de werksessies

Op dit moment werkt een groep van vijf regionaal georiënteerde partijen (Windesheim, Zilveren Kruis, Provincie Overijssel, GGD IJsselland en Proscoop) aan de concretisering van de regionale beweging Positief Gezond IJsselland. Er is een subsidieaanvraag ingediend bij Provincie Overijssel en het laatste kwartaal van 2021 wordt gebruikt om de herkenbaarheid en communicatiekanalen van de regionale beweging Positief Gezond IJsselland verder vorm te geven.

Meer weten?

Bent u benieuwd naar het reisverslag en/of hoe u een bijdrage kunt leveren aan de regionale beweging Positief Gezond IJsselland? Neem dan contact op met Proscoop-adviseur Elma van Dongen, Rosalie Bosman van Provincie Overijssel of Judith Heinrich van GGD IJsselland.

Gerelateerde items

‘Gezondheid staat als rode draad op agenda van Provincie Overijssel’: adviseur Rosalie Bosman

Rosalie Bosman, adviseur Sociale Kwaliteit, komt op de fiets naar onze afspraak. ‘Natuurl... Lees meer

Lentebijeenkomst Eibergen Gezond: ‘Bomen over gezondheid’

Op dinsdag 5 april kwamen meer dan 40 professionals uit zorg, welzijn en gemeente samen i... Lees meer

Organisaties verenigen zich in het Partnernetwerk Ondervoeding Ouderen

Het ROS-netwerk, waaronder Proscoop, heeft met 19 andere organisaties het Partnernetwerk ... Lees meer