De gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost-Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk vallen onder de regio Achterhoek. Waar liggen in deze uitgestrekte regio mogelijkheden en kansen? Welke risico’s en knelpunten zijn er? Wie zijn er nodig om goede zorg en gezondheid dichtbij te organiseren?

Onze ambitie is om gezondheid en welzijn van inwoners te verbeteren, door het realiseren van eerstelijnszorg die afgestemd is met het sociaal domein, de specialistische zorg en op behoeftes van inwoners. Ons team van adviseurs in de regio Achterhoek ziet kansen om samenhang en samenwerking op te zetten of verder te ontwikkelen daar waar nodig. Goede voorbeelden hiervan zijn de pilots Kind- en Jeugdhulp en Achterhoek Rookvrij.
Ook participeert Proscoop in de Achterhoek thematafel ‘De Gezondste Regio’, waar regionale partners uit zorg en welzijn werken aan een agenda met langetermijn-doelen.

Regionieuwsbrief
Ieder kwartaal geven we een digitale nieuwsbrief uit, waar we regionaal nieuws bundelen. Lees onze laatste nieuwsbrief – 20 februari 2020.

Onze mensen in de regio Achterhoek

Onze laatste
nieuws en
blog artikelen

Nieuws - 18 februari 2020

Druk op de huisartsenzorg in Oost-Nederland vraagt om oplossingen op maat en op lokaal niveau

Nieuws - 15 februari 2020

Data- en informatiemanagement in de Achterhoek

Nieuws - 06 februari 2020

Joshua: ‘Door eigen regie groeit ook de eigen waarde!’ I OZOverbindzorg

Nieuws - 10 december 2019

Met elan in Brummen samen op weg naar toekomstbestendige zorg

Nieuws - 10 december 2019

Ontwikkelingen rondom samenwerken netwerken oncologie

Nieuws - 10 december 2019

Ouderen en alcohol in de Achterhoek