Regionieuwsbrief

Bekijk hier de laatste regionieuwsbrief.Gezocht: deelnemers voor intervisiegroep teamleiders regio Zwolle

Intervisie is een professionele uitwisseling tussen medewerkers die werkzaam zijn in hetzelfde vakgebied. Het doel is de deskundigheid van de betrokkenen te bevorderen en de kwaliteit van het werk te verbeteren. Daarbij is de professionele ontwikkeling van de deelnemers een onderdeel.

Intervisie biedt inzicht, voorkomt conflicten en bevordert de samenwerking tussen de zorgverleners. Daarnaast is deze methode deskundigheid bevorderend en sluit aan bij actuele onderwerpen zoals zelfmanagement.

Vanwege de ontwikkelingen in het zorgveld en het ontstaan van andere teamsamenstellingen kan er meer behoefte ontstaan aan afstemming tussen de medewerkers in een team. In de praktijk kan men tegen bepaalde zaken aanlopen, zoals te hoge werkdruk, irritaties tussen collega’s of het omgaan met nieuwe taken en verantwoordelijkheden.  Door middel van intervisiebijeenkomsten kunnen zorgverleners hun werk van een kwaliteitsimpuls voorzien. Voor praktijkmanagers kan de intervisie gaan over actuele onderwerpen zoals zelfmanagement, samenwerking in de praktijk. Deelnemers brengen de onderwerpen zelf in.

Voor een te vormen intervisiegroep van teamleidsters van huisartsenpraktijken hebben we reeds 3 mensen en zijn we nog op zoek naar 2 à 3 belangstellende teamleidsters of managers van huisartsenpraktijken uit de regio rondom Zwolle.

Heeft u belangstelling voor deze intervisiegroep? Neem dan contact op met Rudie van den Berg, adviseur bij Proscoop.

rudie.vanden.berg@proscoop.nl
06 13597866

 

 

 

Onze laatste
nieuws en
blog artikelen

Nieuws - 13 februari 2020

Armoede, samenhang tussen sociaal domein en gezondheidszorg

Nieuws - 07 februari 2020

Inspiratiesessie Regionale Zorgalliantie Zwolle: #Does digiaardig!

Nieuws - 29 januari 2020

Huisarts Kees Pricker; in gesprek over gezondheid en geld

Nieuws - 16 januari 2020

E-healthweek in het Vechtdal

Nieuws - 13 januari 2020

In gesprek over Gezondheid & Geld met Klaaske Heidemans, sociaal raadsvrouw de Kern

Onze mensen