Algemeen

Tijdens het proces van informatiemanagement (IM) doorloopt u verschillende stappen. Wat houden deze stappen in? Wat zijn aandachtspunten binnen de verschillende stappen en hoe pakt u dit aan?

Waarom informatiemanagement?

Informatiemanagement bestaat onder andere uit het bij elkaar brengen van verschillende databronnen, landelijk, regionaal, lokaal en van verschillende oorsprong (gemeentelijk domein, zorgdomein, etc.). Hiermee worden binnen een populatie (risico’s op) veranderingen in ervaren gezondheid, kwaliteit van zorg en zorgkosten geïdentificeerd en geanalyseerd.

Nu er steeds meer grote regionale programma’s worden opgezet, speelt goede monitoring een onmisbare rol. Een goede regio- en wijkanalyse vormen de basis voor een gezamenlijke visie en aanpak van lokaal gezondheidsbeleid.

Videotraining informatiemanagement

Proscoop biedt digitale handvatten om dit binnen uw eigen (eerstelijns) (zorg)organisatie toe te passen. Er is een vierdelige videotraining ontwikkeld over informatiemanagement. Deze online training helpt uw organisatie van a tot z om informatiemanagement toe te passen.

Wat is informatie? Wat is data? En wat is informatiemanagement nou precies? Adviseurs Karin van der Steen en Jantien Heideman vertellen het in deze eerste video van de training Informatiemanagement.

Download het handboek Informatiemanagement

Om u door de verschillende stappen te leiden heeft Proscoop een handboek Informatiemanagement opgesteld. Per stap vindt u verdiepende informatie, cases en praktische links. We nemen u stap voor stap mee aan de hand van voorbeelden en extra literatuur.

Zelf aan de slag met informatiemanagement

Proscoop biedt digitale handvatten om zelf aan de slag te gaan met informatiemanagement binnen uw organisatie. Met deze online hulpmiddelen nemen wij u bij de hand. Lees meer over een van deze onderwerpen:

Meer weten over het handboek?

Vragen? Opmerkingen? Wilt u meer weten over de inzet van informatiemanagement? Neem vrijblijvend contact op met de adviseur uit uw regio.

 

Regio Arnhem:Karin van der Steen
Nelli Kossenko
Kim Boerakker
Regio's Apeldoorn, Zutphen en Achterhoek:Jantien Heideman
Kyra Jansing
Rosalie Visser
Regio's Zwolle, Salland en Vechtdal:Hans Peter Wittingen
Maaike Rijpma
Regio's Drenthe en Flevoland:Aline Kronenberg
Carien Alingh

Gerelateerde items

Nieuw: Zelf aan de slag met informatiemanagement

Informatiemanagement kan u als (zorg)professional helpen bij het maken van de juiste, ond... Lees meer

Webinar Geïntegreerde regionale data infrastructuur Achterhoek (GeRDA) groot succes

Woensdag 11 mei hebben ruim 50 bestuurders en andere geïnteresseerden kennis genomen van ... Lees meer