Algemeen

 

 

Tijdens het proces van informatiemanagement (IM) doorloopt u verschillende stappen. Wat houden deze stappen in? Wat zijn aandachtspunten binnen de verschillende stappen en hoe pakt u dit aan?

Waarom informatiemanagement?

Informatiemanagement bestaat onder andere uit het bij elkaar brengen van verschillende databronnen, landelijk, regionaal, lokaal en van verschillende oorsprong (gemeentelijk domein, zorgdomein, etc.). Hiermee worden binnen een populatie (risico’s op) veranderingen in ervaren gezondheid, kwaliteit van zorg en zorgkosten geïdentificeerd en geanalyseerd.

Nu er steeds meer grote regionale programma’s worden opgezet, speelt goede monitoring een onmisbare rol. Een goede regio- en wijkanalyse vormen de basis voor een gezamenlijke visie en aanpak van lokaal gezondheidsbeleid.

Download het handboek Informatiemanagement

Om u door de verschillende stappen te leiden heeft Proscoop een handboek Informatiemanagement opgesteld. Per stap vindt u verdiepende informatie, cases en praktische links. We nemen u stap voor stap mee aan de hand van voorbeelden en extra literatuur.

 

Videotraining IM

Proscoop biedt digitale handvatten om dit binnen uw eigen (eerstelijns) (zorg)organisatie toe te passen. Er is een vierdelige videotraining ontwikkeld over informatiemanagement. Deze online training helpt uw organisatie van a tot z om IM toe te passen.

Wat is informatie? Wat is data? En wat is IM nou precies? Adviseurs Karin van der Steen en Jantien Heideman vertellen het in deze eerste video (19:35 minuten) van de training Informatiemanagement.

Meer weten over het handboek?

Vragen? Opmerkingen? Wilt u meer weten over de inzet van IM? Neem vrijblijvend contact op met de adviseur uit uw regio.

 

Regio Arnhem:Karin van der Steen
Regio's Apeldoorn, Zutphen en Achterhoek:Rosalie Visser
Regio's Zwolle, Salland en Vechtdal:Gijs Brouwer
Regio's Drenthe en Flevoland:Tessa van Goor

Gerelateerde items

Nieuw: Zelf aan de slag met informatiemanagement

Informatiemanagement kan u als (zorg)professional helpen bij het maken van de juiste, ond... Lees meer

Webinar Geïntegreerde regionale data infrastructuur Achterhoek (GeRDA) groot succes

Woensdag 11 mei hebben ruim 50 bestuurders en andere geïnteresseerden kennis genomen van ... Lees meer