Monitoring en evaluatie

Na het opstellen en uitvoeren van een meetplan komt monitoring aan bod. U gaat data verzamelen en verwerken om vervolgens te evalueren. Tijdens deze stap in het proces van informatiemanagement wordt duidelijk of de gestelde doelen behaald zijn en welk effect de interventies hebben gehad.

Waarom monitoren en evalueren?

  • Belangrijk bij het meten van de resultaten van de gekozen interventie
  • Uitkomsten zijn een goede basis om in gesprek te gaan: Zijn de gestelde doelen gehaald? Is een opvolging van de interventie gewenst?

Monitoring en evaluatie binnen informatiemanagement

Na het vaststellen van de populatie, het schetsen van het probleem en het kiezen van interventie(s), is het belangrijk te meten welk effect deze interventie(s) hebben gehad. ​

Videotraining informatiemanagement

Proscoop biedt digitale handvatten om dit binnen uw eigen (eerstelijns) (zorg)organisatie toe te passen. Er is een vierdelige videotraining ontwikkeld over informatiemanagement. Deze online training helpt uw organisatie van a tot z om informatiemanagement toe te passen. In het laatste deel van de training Informatiemanagement vertellen Karin van der Steen en Jantien Heideman meer over het meetplan. Ook de stappen evaluatie en visualisatie komen aan bod.

Bekijk de training en leer meer over monitoring en evaluatie

Download de voorbeeldrapporten via onderstaande buttons

Zelf aan de slag met informatiemanagement

Proscoop biedt digitale handvatten om zelf aan de slag te gaan met informatiemanagement binnen uw organisatie. Met deze online hulpmiddelen nemen wij u online bij de hand. Behalve dat wij bijstaan op het gebied van monitoring en evaluatie, kunt u onze online hulp ook inschakelen op een van de andere onderdelen van informatiemanagement:

Meer weten over monitoren en evaluatie?

Vragen? Opmerkingen? Hulp nodig bij het inzetten van monitoring en evaluatie? Neem vrijblijvend contact op met de adviseur uit uw regio.

Regio Arnhem:Karin van der Steen
Nelli Kossenko
Kim Boerakker
Regio's Apeldoorn, Zutphen en Achterhoek:Jantien Heideman
Kyra Jansing
Rosalie Visser
Regio's Zwolle, Salland en Vechtdal:Hans Peter Wittingen
Maaike Rijpma
Regio's Drenthe en Flevoland:Aline Kronenberg
Carien Alingh