Webinarserie Leefstijl en Medicatie (deel 1)

Er is toenemend aandacht voor leefstijl: gezonder eten, niet roken en meer bewegen. In dit kader horen we nog erg weinig over het gebruik van medicatie. Is dat terecht? In deze serie webinars geven professionals en ervaringsdeskundigen hun visie en worden er ook alternatieve oplossingen aangereikt.

Staat u weleens stil bij het gebruik van medicatie? Medicatie die u zelf gebruikt, die u voorschrijft, of (als niet-arts) die uw patiënt gebruikt? Is het mogelijk dat uw patiënt beter af is zonder of met minder medicatie en wat kunt u hem of haar dan bieden? Is het mogelijk dat uw patiënt juist zieker wordt van medicatie? Is het mogelijk dat uw therapie/begeleiding als fysiotherapeut of psycholoog bijvoorbeeld, vanwege medicatiegebruik, niet aanslaat?


Inhoud webinars:

  • Webinar 1: GGZ Medicatie – ‘De Pieker-pil’ met Prof. Dr. Wiepke Cahn, psychiater en hoogleraar Lichamelijke gezondheid bij psychiatrische aandoeningen bij het UMC Utrecht en vicevoorzitter van de NVvP, geeft haar visie en een ervaringsdeskundige.
  • Webinar 2: Afvalmedicatie en maagzuurremmers – ‘De afval-pil’; met Dick Bijl voormalig huisarts en President of the International Drug Bulletins  en een ervaringsdeskundige.
  • Webinar 3: Welvaartsziekten (hoge bloeddruk- en  cholesterolmiddelen) – ‘De welvaarts-pil’; met Ellen Willemsen, apotheker, actief betrokken bij het initiatief van “de leefstijl-apotheker” en een ervaringsdeskundige.
  • Webinar 4: Kinderen / Jongeren – ‘De onrust-pil’; met Laura Batstra, associate professor, Gedrags- & Maatschappijwetenschappen en auteur “ADHD, diagnosticeren, niet doen!” en een ervaringsdeskundige.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met onze adviseur Roeline van Driel.

Webinar 1: ‘De Pieker-pil’ over GGZ medicatie (9-12-2020)

Webinar 2: ‘De afval-pil’ over afvalmedicatie en maagzuurremmers (21-01-2021)

Webinar 3: ‘De welvaarts-pil, over hoge bloeddruk- en cholesterolmiddelen (10-02-2020)

Webinar 4: ‘De onrust-pil’ over kinderen/jeugd (09-03-2021)