Ons werkgebied

Proscoop werkt in de regio Noordoost-Nederland. Een werkgebied met ruim 2.3 miljoen inwoners, woonachtig in 58 gemeenten in de provincies Drenthe, Overijssel, Flevoland en Gelderland. Organisatorisch kiezen we voor een geografische indeling. Daarmee leveren we een bijdrage in de juiste zorg op de juiste plek in de regio’s: Achterhoek, Apeldoorn, Arnhem, Drenthe, Flevoland, Salland, Vechtdal, Zutphen en Zwolle.

Samenwerken in de regio

Dit doen we samen met anderen,  partijen binnen en buiten de zorgsector. Om een beeld te geven van de regionale partners in ons werkgebied, het volgende beeld:

 • ± 8.000 eerstelijns zorgverleners
 • ± 2.700 eerstelijnspraktijken
 • 12 ziekenhuizen
 • 8 regionale huisartsenorganisaties
 • 3 zorgverzekeraars  (Menzis, Zilveren Kruis en Eno)
 • 5 GGD’s
 • Universiteiten en hogescholen

Proscoop werkt ook samen met regio-overstijgende en landelijke (kennis)partners. Veelal in samenwerking met de collega’s van de andere ROS’en in Nederland.

Gebiedsteams

Onze dienstverlening wordt geboden vanuit vier integrale gebiedsteams. Zo zijn én blijven we goed op de hoogte van wat er speelt in de regio’s. Onze zelforganiserende en ondernemende teams werken vanuit het hoofdkantoor in Zwolle en onze trefpunten in Arnhem en Zutphen. Maar natuurlijk ook vanuit huis en op locatie bij onze samenwerkingspartners. Onze gebiedsteams:

 • Apeldoorn / Zutphen / Achterhoek
 • Arnhem
 • Zwolle / Salland / Vechtdal
 • Drenthe / Flevoland
Meer weten? Maak kennis met onze onze mensen.

Maatschappelijk doel: een gezonde regio

De projecten en programma’s zijn gericht op het doel wat Proscoop nastreeft: gezonde inwoners in ons werkgebied. Daarbij sluit het aanbod van zorg & welzijn aan op wensen én behoeften van inwoners. Dit doen wij als organisatie in de praktijk door populatiegericht te werken, een integrale werkwijze die expertise op verschillende elementen vereist. Met deze integrale aanpak kunnen we projecten compleet begeleiden, waarin we concrete producten en diensten leveren. Bekijk hiervoor onze infographic.

Projecten en programma’s

Samen met andere lokale en regionale partners zijn we betrokken bij ongeveer 120 projecten en programma’s in ons totale werkgebied. Per regio wordt er binnenkort een overzicht opgenomen van projecten en programma’s die momenteel worden uitgevoerd.

 

Regionieuwsbrief

Via nieuwsberichten houden de gebiedsteams u op de hoogte van actueel nieuws. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuwsbrief gericht op onze bovenregionale en landelijke partners. Waarin we het regionale nieuws bundelen en er regio overstijgende thema’s uitlichten. Lees onze nieuwsbrieven:

Helemaal onder aan deze pagina kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Gerelateerde items

Uur vol inspiratie tijdens eerste webinar Datawerkplaats Mentale Gezondheid in Drenthe

“Datagedreven werken aan de (mentale) gezondheid van alle Drente... Lees meer

Flevoland Gezond & Wel: samen krachtig(er) inzetten op preventie in Flevoland

Een betere gezondheid van alle Flevolandse inwoners en het zo veel mogelijk voorkomen van... Lees meer

RIVM: “Alliantie Drentse Zorg met Ouderen goed voorbeeld van betrekken van cliënten”

Rolverdeling, verbinding en cliëntvertegenwoordiging binnen Netwerken Integrale Ouderenzo... Lees meer