Werken bij Proscoop

Proscoop werkt aan goede zorg en gezondheid dichtbij. Dat doen we door samenwerking tussen partijen en domeinen te organiseren met de burgers als uitgangspunt. We geloven dat een sterke eerste lijn de basis is voor goede zorg, doelmatig en dichtbij. Onze medewerkers kennen de regio en de manier waarop de zorg is georganiseerd. Wij hebben zicht op de ontwikkelingen in het zorgdomein en anticiperen continu op de veranderingen die plaatsvinden.

Proscoop is de regionale adviesorganisatie in Noordoost-Nederland voor goede zorg en gezondheid dichtbij. Dat doen wij door samenwerking tussen partijen te organiseren met de burger als uitgangspunt. Wij zijn een Regionale Ondersteuningsstructuur (ROS) en maken deel uit van een landelijk dekkend ROS-netwerk.

Op dit moment hebben we de volgende vacatures:

 • Junior adviseur met ervaring in onderzoek en analyse
 • Junior of medior adviseur met ervaring in informatiemanagement
 • Senior (strategisch) adviseur

 

Junior adviseur met ervaring in onderzoek en analyse

 

Ben jij goed in het verwerken van informatie en kan jij deze data goed omzetten in dé informatie die onze collega’s en klanten nodig hebben en wil jij deze vaardigheden graag combineren met advieswerk? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Junior adviseur met ervaring in onderzoek en analyse

32-36 uur per week

Wat worden jouw werkzaamheden?
Als junior adviseur ondersteun jij de ervaren adviseurs en leer je de kneepjes van het vak. Deze functie biedt jou de ideale manier om jezelf te ontwikkelen tot zelfstandig adviseur. Je levert een bijdrage aan de samenwerking en samenhang binnen de eerste lijn en tussen de eerste lijn en het sociaal domein en de specialistische zorg. Je voert in teamverband projecten uit. Daarbij wordt specifiek jouw expertise gevraagd voor het opzetten en uitvoeren van praktijkgericht onderzoek.

Wat vragen we van jou?

Je hebt een academische opleiding gevolgd of hbo opleiding met aantoonbare ervaring met het opzetten en uitvoeren van onderzoek.
En verder:

 • Goede communicatieve en samenwerkingsgerichte eigenschappen;
 • Enthousiast, energiek, flexibel en resultaat-georiënteerd;
 • Bereidheid tot het verrichten van werkzaamheden in de avonduren;
 • In bezit van eigen vervoer
 • Kennis en ervaring met de dynamiek met de veranderende wereld van de zorg.

Wat bieden wij?

Wij bieden een inspirerende werkomgeving, met interessante opdrachtgevers in het snel

ontwikkelende zorglandschap. Je krijgt van ons ruimte voor zelfstandigheid en het nemen van initiatieven. De functie is ingedeeld in schaal 9 van de CAO gezondheidscentra. Het dienstverband is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar, met mogelijkheden voor verlenging.

 

Informatie:

Informatie over de functie kun je inwinnen bij Janet Huizer- Siebes, manager bedrijfsvoering, innovatie en kwaliteit, op nummer 06-13599937 of bij Arie Jongejan, directeur- bestuurder, op nummer 06-13603745. Heb je interesse in deze functie, stuur dan je motivatie en cv uiterlijk tot 5 juli naar Proscoop, e-mail: hrm@proscoop.nl (o.v.v. junior adviseur). De eerste selectiegesprekken vinden plaats op 17 juli en de tweede gespreksronde is gepland op 23 juli. Het hoofdkantoor van Proscoop is gevestigd in Zwolle. Bij de uitvoering van ons werk sluiten we zoveel mogelijk aan bij regio’s. Daarbij gaan we in toenemende mate werken vanuit huis en trefpunten in de regio.  De vacature wordt gelijktijdig in- als extern opengesteld.

 

Junior of medior adviseur met ervaring in informatiemanagement

 

Ben jij goed in het verwerken van informatie en kan jij deze data omzetten in de informatie die onze klanten en jouw collega’s nodig hebben en wil jij deze vaardigheden graag combineren met advieswerk? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Junior of medior adviseur met ervaring in informatiemanagement

28-36 uur per week

Wat worden jouw werkzaamheden?
Als junior of medior adviseur heb jij ervaring met het geven van advies en het werken in projecten. Je combineert dit graag met jouw vaardigheden op het gebied van informatiemanagement. Je bent iemand die kansen ziet, je verbindt mensen en krijgt groepen in beweging. Daarbij heb je oog voor ieders belangen. Je hebt ervaring met dataverzameling, methodologie en statistiek. Het duiden van vraagstukken vraagt dat je in staat bent om verschillende databronnen te integreren, waarbij het niet gaat om de exacte wetenschap, maar om de betekenis ervan voor de praktijk. Je bent een adviseur die data goed kan duiden en omzetten in dé informatie die onze klanten en jouw collega’s nodig hebben. Je bent vooral in de regio Apeldoorn, Zutphen en de Achterhoek actief maar je ondersteunt ook regio-overstijgende projecten op basis van jouw specifieke expertise.

Wat vragen we van jou?

Je hebt een hbo of academische opleiding gevolgd met aantoonbare ervaring met het opzetten en uitvoeren van onderzoek. En verder:

 • Goede communicatieve en samenwerkingsgerichte eigenschappen;
 • Enthousiast, energiek, flexibel, daadkrachtig en resultaatgericht;
 • In staat om zelfstandig te werken
 • Bereidheid tot het verrichten van werkzaamheden in de avonduren;
 • In bezit van eigen vervoer
 • Affiniteit met (eerstelijns) zorg is een pré

Wat bieden wij?

Wij bieden een inspirerende werkomgeving, met interessante opdrachtgevers in het snel ontwikkelende zorglandschap. Jouw werkgebied is vooral de regio Apeldoorn, Zutphen en de Achterhoek. Je krijgt van ons ruimte voor zelfstandigheid en het nemen van initiatieven.  De functie is ingedeeld in schaal 9 tot 11 van de CAO gezondheidscentra. Het dienstverband is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar, met mogelijkheden voor verlenging.

Informatie:

Informatie over de functie kun je inwinnen bij Janet Huizer- Siebes, manager bedrijfsvoering, innovatie en kwaliteit, op nummer 06-13599937 of bij Arie Jongejan, directeur- bestuurder, op nummer 06-13603745. Heb je interesse in deze functie, stuur dan je motivatie en cv uiterlijk 1 juli naar Proscoop, e-mail: hrm@proscoop.nl (o.v.v. junior/medior adviseur). De eerste selectiegesprekken vinden plaats op 9 juli en de tweede gespreksronde is gepland op 17 juli. Het hoofdkantoor van Proscoop is gevestigd in Zwolle. De vacature wordt gelijktijdig in- als extern opengesteld.

 

Senior (strategisch) adviseur

 

Ben jij energiek en jong van geest, ben jij  iemand die kansen ziet, mensen verbindt en groepen in beweging krijgt en heb jij ruime ervaring in een adviserende rol en ervaring in programma/projectmanagement? Heb jij ervaring met acquisitie op tactisch en strategisch niveau en ben je in staat om draagvlak te creëren voor samenwerking in verschillende netwerken? Dan zoeken wij jou!

Senior (strategisch) adviseur

32-36 uur per week

die het verschil maakt, die samenwerkingen initieert, tot stand brengt en begeleidt.

 

Wat worden jouw werkzaamheden?
Je levert een bijdrage aan de samenwerking en samenhang binnen de eerste lijn, het sociaal domein en de specialistische zorg. Dat doe je door samenwerkingsprocessen te initiëren, te stimuleren en te (bege)leiden. Je voert zowel zelfstandig als in teamverband projecten uit. Je bent gericht op het realiseren van doelstellingen en resultaten en bent vasthoudend bij tegenslagen. Je kunt zelfstandig (samenwerkings)projecten leiden en bent in staat strategisch advieswerk te doen waarin complexe belangen naast elkaar spelen. Je hebt gevoel voor en inzicht in politiek-bestuurlijke processen. Je breidt graag je netwerk uit en signaleert (latente) vragen in met name de regio Drenthe. Daarnaast ondersteun je regio-overstijgende projecten op basis van jouw specifieke expertise.

Wat vragen we van jou?

Je hebt een hbo of academische opleiding gevolgd,  je hebt bij voorkeur een bedrijfskundige achtergrond. Je hebt kennis van actuele ontwikkelingen in de gezondheidszorg  en welzijn.  Je hebt gevoel voor en inzicht in processen en bent een stevige gesprekspartner.
En verder:

 • Uitstekende communicatieve en samenwerkingsgerichte eigenschappen;
 • Enthousiast, volhardend, energiek, flexibel en resultaatgericht;
 • Bereidheid tot het verrichten van werkzaamheden in de avonduren;
 • Lef hebben
 • Positieve instelling
 • In bezit van eigen vervoer

Wat bieden wij?

Wij bieden een inspirerende werkomgeving, met interessante opdrachtgevers in het snel ontwikkelende zorglandschap. Je bent vooral werkzaam vanuit kantoor Zwolle en in de regio Drenthe. Je krijgt van ons ruimte voor zelfstandigheid en het nemen van initiatieven. Bij de uitvoering van ons werk sluiten we zoveel mogelijk aan bij regio’s. Daarbij gaan we in toenemende mate werken vanuit huis en trefpunten in de regio.  De functie is ingeschaald in schaal 12 van de CAO gezondheidscentra.  Het dienstverband is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar, met mogelijkheden voor verlenging. Een drijfverentest kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Informatie:

Informatie over de functie kun je inwinnen bij Janet Huizer- Siebes, manager bedrijfsvoering, innovatie en kwaliteit, op nummer 06-13599937 of bij Arie Jongejan, directeur- bestuurder, op nummer 06-13603745.

Indien je interesse hebt in deze functie, stuur dan je motivatie en cv uiterlijk 10 juli naar Proscoop, e-mail: hrm@proscoop.nl (o.v.v. vacature senior adviseur team Drenthe). De eerste selectiegesprekken vinden plaats op  16 juli en de tweede gespreksronde is gepland op 22 juli 2019. Het hoofdkantoor van Proscoop is gevestigd in Zwolle. De vacature wordt gelijktijdig in- als extern opengesteld.

Open sollicitatie

Wij bieden een inspirerende werkomgeving, met interessante opdrachtgevers in een veld dat zich in snel tempo ontwikkelt. Denkt u een bijdrage te kunnen leveren aan onze doelstelling? Een open sollicitatie met cv is altijd welkom. Deze mag gestuurd worden aan hrm@proscoop.nl.