Geplaatst op: 6 november 2022

Week tegen ondervoeding van 7 t/m 11 november

In de week van 7 t/m 11 november is het de Week tegen Ondervoeding. We roepen professionals in zorg en welzijn uit alle settings op om die week extra aandacht te geven aan de bewustwording, signalering, screening en behandeling van ondervoeding.

Voedzaam en gevarieerd eten is gedurende ons hele leven van belang voor een fysiek én mentaal gezond leven. Ook als we ouder worden. De partners van het Partnernetwerk Ondervoeding Ouderen (POO) brengen ondervoeding in Nederland onder de aandacht, zodat dit beter herkend en behandeld kan worden. Met elkaar kunnen we het verschil maken om bewustwording, vroege herkenning (van risicofactoren voor) en een tijdige, optimale behandeling van ondervoeding bij ouderen te verbeteren. Lees over het voorkomen, herkennen en behandelen: www.goedgevoedouderworden.nl/praktische-adviezen

Werkzaam in de regio Apeldoorn – Zwolle?
Dan is het goed om te weten dat er afspraken gemaakt zijn over het signaleren, opvolgen en behandelen van ondervoeding in het zorgpad en er een signaleringskaart is ontwikkeld.

Apeldoorn
Zorgpad en signaleringskaart Zorgpad ondervoeding kwetsbare ouderen Apeldoorn + signaleringskaart ondervoeding kwetsbare ouderen

regio Zwolle
Zorgpad en signaleringskaart Ondervoeding bij ouderen – Proscoop

Onze adviseurs (Elma van Dongen en Anita Lahuis) zijn momenteel bezig om in meer gemeenten in de regio Apeldoorn – Zwolle aandacht te vragen voor ondervoeding. In samenwerking met professionals vanuit de zorg en het sociaal domein. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de ontwikkelde tools in de regio en van het Kenniscentrum Ondervoeding.

Samenwerken met het ROS-netwerk
Het ROS-netwerk, waaronder Proscoop, vormt met 19 andere organisaties het Partnernetwerk Ondervoeding Ouderen (POO). De partners bundelen hun krachten voor een gezamenlijke aanpak van ondervoeding bij ouderen. Zij dragen ieder vanuit de eigen rol en expertise bij aan de bewustwording, vroege herkenning (van risicofactoren voor) en een tijdige, optimale behandeling van ondervoeding bij ouderen. De partners van het POO zijn beroeps- en brancheorganisaties in het medische en sociale domein, patiënten- en ouderenorganisaties en kennispartners.

Gerelateerde items

Wat de ROS’en kunnen betekenen op werkthema’s van het Integraal Zorg Akkoord

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport maakte afspraken met een groot aanta... Lees meer

‘Integraal Zorgakkoord: Samenwerken in de regio voor passende zorg’

'Om passende zorg te kunnen bieden, moeten we samenwerken in de Lees meer

Doorbraak professionaliseringslag oncologiezorgnetwerken in de regio

Meer dan 800.000 mensen in Nederland leven met na de diagnose kanker.  Hoewel een groot d... Lees meer